Autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj
  • Hrvatski
  • English

Povezani sustavi

e-Građani

Dana 10. lipnja 2014. u produkcijski je rad pušten portal sustava e-Građani Vlade Republike Hrvatske. Srce je, u ulozi Koordinatora sustava AAI@EduHr, omogućilo korištenje elektroničkih identiteta iz sustava AAI@EduHr za usluge ponuđene u okviru sustava e-Građani.

eduroam

eduroam™ (education roaming) je roaming-usluga zamišljena pod okriljem europske udruge akademskih i istraživačkih mreža (TERENA) i ostvarena kroz međunarodni projekt GÉANT. Usluga eduroam usmjerena je na omogućavanje bežičnog, ali i tzv. wired (žicom, kroz LAN) pristupa. Zahvaljujući Srcu i sustavu AAI@EduHr Hrvatska je od samoga početka aktivna u izgradnji i pružanju usluge eduroam.

eduGAIN

U okviru međunarodnog, infrastrukturnog projekta GÉANT realiziran je globalni autentikacijski i autorizacijski sustav eduGAIN koji se temelji na SAML standardu i kojim se operativno povezuju AAI sustavi europskih akademskih zajednica.

AAI PKS - SKS PGP poslužitelj

PKS je servis za prihvat i razmjenu javnih PGP i kompatibilnih ključeva, odnosno ključeva koji se pridržavaju OpenPGP standarda. Takvi ključevi danas imaju veliku ulogu u primijenjenoj kriptografiji - kako za enkripciju i dekripciju e-mailova i različitog sadržaja, tako i provjeru autentičnosti e-maila i slično.