Autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj
  • Hrvatski
  • English

Autentikacija putem sustava AAI@EduHr u programskom jeziku Django-Python

Osnovni preduvjet za implementaciju AAI@EduHr Single Sign-On (SSO) autentikacije u Django projektu je instalacija i konfiguracija paketa djangosaml2 koja se može obaviti prateći detaljne upute na stranici https://bitbucket.org/lgs/djangosaml2

Upute za implementaciju AAI@EduHr autentikacijskog modula u programskom jeziku Django možete pronaći na vanjskim GitHub stranicama...

Prilikom registracije resursa u Registru resursa, za SAML parametar "AuthService" potrebno je odabrati opciju "Univerzalni".

 

Važno! - Zamjena certifikata

Certifikat koji se koristi za validaciju autentikacijskih odgovora SSO servisa promijenjen je 09.07.2020. pa je stoga potrebno izvršiti njegovu zamjenu na strani aplikacija koje koriste SSO servis.

Zamjena se obavlja tako da se dohvate metapodaci s novim certifikatom i učitaju u konfiguraciju autentikacijskog modula aplikacije. Navedeni novi metapodaci nalaze se na adresi:

https://login.aaiedu.hr/sso/idp_python.xml

Nakon učitavanja novih metapodataka, prijave bi trebale uredno raditi, no u slučaju poteškoća preporučuje se restart poslužitelja.

Za sve dodatne informacije i eventualna pitanja možete nas kontaktirati slanjem elektroničke pošte na adresu aai@srce.hr.