Autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj
  • Hrvatski
  • English

Održan webinar o provjeri usklađenosti (certificiranju) subjekata u sustavu AAI@EduHr

Želeći Vam približiti sustav AAI@EduHr, pojasniti eventualne nejasnoće oko njegovog korištenja, nastavili smo s održavanjem webinara vezanih uz sustav AAI@EduHr. Sljedeći webinar održan je 14. listopada 2021. godine od 13 sati do 14 sati.

Tema: "Certificiranje subjekata (matičnih ustanova i usluga) u sustavu AAI@EduHr".

Pravilnikom o ustroju, sustav AAI@EduHr definiran je kao federacija ustanova članica koje mogu biti matične ustanove i/ili davatelji usluga. U tom smislu na sustav AAI@EduHr  gleda se kao na krug povjerenja u kojem svi subjekti s povjerenjem u kvalitetu i pouzdanost prihvaćaju e-identitete izdane od strane matičnih ustanova. Kako bi se uspostavljeno povjerenje očuvalo, svi subjekti sustava trebaju se pridržavati odgovarajućih normi. Kako bi se provjerilo koliko subjekti  poštuju pravila i norme sustava AAI@EduHr provodi se godišnje certificiranje (provjera usklađenosti) subjekata s normama sustava AAI@EduHr.

Više o tome što je certificiranje subjekata s normama sustava AAI@EduHr, zašto i na koji način provodimo certificiranje, te koja je razlika u certificiranju matičnih ustanova i certificiranju usluga u sustavu AAI@EduHr bilo je rečeno u okviru ovog webinara.

Webinar je bio prvenstveno namijenjen odgovornim i kontakt osobama matičnih ustanova i partnera u sustavu AAI@EduHr te administratorima imenika ustanova ali i svima koji su bili  zainteresirani za tematiku certificiranja subjekata u sustavu AAI@EduHr. 

Na webinaru su sudionici mogli postaviti i općenita pitanja vezana za sustav AAI@Eduhr, te predložiti temu za neku od sljedećih webinara.

U nastavku se nalazi poveznica na prezentaciju i snimku webinara: