Autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj
  • Hrvatski
  • English

Provjera usklađenosti (certificiranje) usluga u sustavu AAI@EduHr s normama AAI@EduHr

čet, 1.12.2016. - 14:31

1. prosinca 2016. započeli smo službenu godišnju provjeru usklađenosti (certificiranje) usluga u sustavu AAI@EduHr s normama AAI@EduHr . Certificiranje usluga u sustavu AAI@EduHr za 2016. provodit ćemo u vremenu od 1. do 31. prosinca 2016. godine.

Postupkom certificiranja usluga u sustavu AAI@EduHr obuhvaćene su sve usluge koje su u Registru resursa označene kao produkcijske usluge (511 usluga koje koriste SAML protokol i 89 usluga koje koriste RADIUS protokol).

Da bi se smatralo da je usluga usklađena s normama AAI@EduHr trebaju biti ispunjene sve obavezne norme definirane dokumentom Provjera usklađenosti usluga u sustavu AAI@EduHr s normama AAI@EduHr za 2016. 

Od 1. do 10. prosinca 2016. provodit ćemo početnu provjeru usklađenosti usluga u sustavu AAI@EduHr s normama AAI@EduHr. Nakon  provedene provjere obavijestit ćemo sve vlasnike usluga u sustavu AAI@EduHr koje ne ispunjavaju obavezne norme certificiranja kako da isprave nepravilnosti i postignu prolaznost u certificiranju usluga u sustavu AAI@EduHr za 2016.

Službeni rezultati certificiranja usluga u sustavu AAI@EduHr za 2016. dostupni su na web stranici Rezultati certificiranja usluga u sustavu AAI@EduHr za 2016.

Pravila i upute za navedeni postupak dostupni su na poveznici  http://www.aaiedu.hr/za-davatelje-usluga/certificiranje-usluga-u-sustavu-aaieduhr