Autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj
  • Hrvatski
  • English

AAI@EduHr webinar o novoj verziji AOSI web sučelja i servisa

uto, 9.2.2021. - 11:29

Želeći korisnicima približiti sustav AAI@EduHr, pojasniti eventualne nejasnoće oko njegovog korištenja, te predstaviti novosti u sustavu, odlučili smo započeti s održavanjem webinara vezanih uz sustav AAI@EduHr.

Prvi webinar "Nova verzija AOSI web sučelja i servisa" održat ćemo u četvrtak, 18. veljače 2021. s početkom u 13 sati putem adrese https://connect.srce.hr/aaiedu, a namijenjen je primarno administratorima LDAP imenika i sistemskim administratorima.

Tema je:

Nova verzija AOSI web sučelja i servisa

AOSI je jedan od ključnih servisa sustava AAI@EduHr. Instalira se na poslužitelju matične ustanove i ima više uloga u sustavu: služi kao veza prema središnjem SSO servisa sustava AAI@EduHr, kao točka kroz koju se unose podaci u imenik, te kao sučelje prema ostalim povezanim servisima i sustavima (npr. sustav ISVU, sustav Office 365 itd.)

Želeći poboljšati, osuvremeniti i olakšati održavanje AOSI web servisa, pripremili smo potpuno novu inačicu pisanu u php-u (umjesto dosadašnje pisane u perlu-u).

Do sada su AOSI web sučelje i AOSI web servis dolazili u dva odvojena paketa. To je sada primijenjeno na način da je AOSI jedna aplikacija koja može imati više sučelja (html sučelje - web sučelje, SOAP sučelje, itd.).

Uz zadržavanje backward kompatibilnosti svih metoda AOSI web servisa, osvježen je i osuvremenjen dizajn web sučelja, a novi AOSI donosi i brojna poboljšanja u odnosu na prošle inačice.

Na webinaru ćete moći i postaviti pitanja vezana uz sustav AAI@Eduhr, te predložiti temu za neki od sljedećih webinara. Predvidivo trajanje webinara je 2 sata, a prethodna prijava nije potrebna.