Autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj
  • Hrvatski
  • English

Često postavljana pitanja

Nadogradnja freeradius servisa - "Debian Stretch"

 

U verziji Debiana "Stretch", FreeRADIUS 3 ima konfiguraciju u posebnom direktoriju (/etc/freeradius/3.0/ umjesto /etc/freeradius/).


1. iz datoteke /etc/freeradius/clients.conf.dpkg-bak kopirati lokalne klijente u /etc/freeradius/3.0/clients-local.conf.

2. kopirati certifikat sa freeradiusa 2 u freeradius 3

    # cd /etc/freeradius
    # mv 3.0/certs/fRcerts 3.0/certs/fRcerts-backup
    # cp -a certs/fRcerts 3.0/certs

3. provjeriti ključ certifikat:

    # grep private_key_password modules/eap-aai                  

Kako prilagoditi installer.eduroam.hr uslugu za Windows 8 operacijski sustav?

Ukoliko se ne možete spojiti na eduroam pomoću programske podrške preuzete sa eduroam installer usluge, poslužiteljski certifikat nema odsječak koji govori Windows 8 operacijskom sustavu da se radi upravo o certifikatu namijenjenom za EAP-TLS. Da biste omogućili spajanje Windows 8 korisnika dovoljno je ponovno generirati poslužiteljski certifikat prema odgovarajućim koracima.

Obavijest o privatnosti - za matične ustanove

Obaveza svake matične ustanove - davatelja elektroničkih identiteta u sustavu AAI@EduHr je informirati korisnike o obradi njihovih osobnih podataka. Da bismo ustanovama olakšali informiranje korisnika, priredili smo predložak obavijesti o privatnosti

Kako objaviti obavijest?

Obavijest možete objaviti na web stranicama ustanove i na nju skrenuti pažnju korisnicima prilikom otvaranja e-identiteta.