Autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj
  • Hrvatski
  • English

Često postavljana pitanja

Upute za korištenje jedinstvenog korisničkog web-sučelja za matične ustanove i partnere u sustavu AAI@EduHr

Registracija matične ustanove ili partnera u sustavu AAI@Eduhr, promjena podataka iz sustava AAI@EduHr vezanih uz matične usanove ili partnere, brisanje matične ustanove ili partnera iz sustava AAI@Eduhr obavlja se kroz jedinstveno korisničko web-sučelje za matične ustanove i partnere u sustavu AAI@EduHr - AAI@EduHr administracija.

Nadogradnja freeradius servisa - "Debian Stretch"

 

U verziji Debiana "Stretch", FreeRADIUS 3 ima konfiguraciju u posebnom direktoriju (/etc/freeradius/3.0/ umjesto /etc/freeradius/).


1. iz datoteke /etc/freeradius/clients.conf.dpkg-bak kopirati lokalne klijente u /etc/freeradius/3.0/clients-local.conf.

  • ako medju klijentima (clients-local.conf) imate klijenta localhost (127.0.0.1) , istog treba zakomentirati u datoteci clients.conf
  • sve definicije klijenta moraju sadrzavati ipaddr atribut (npr. ipaddr = 192.168.1.1)

2. kopirati certifikat sa freeradiusa 2 u freeradius 3

Kako prilagoditi installer.eduroam.hr uslugu za Windows 8 operacijski sustav?

Ukoliko se ne možete spojiti na eduroam pomoću programske podrške preuzete sa eduroam installer usluge, poslužiteljski certifikat nema odsječak koji govori Windows 8 operacijskom sustavu da se radi upravo o certifikatu namijenjenom za EAP-TLS. Da biste omogućili spajanje Windows 8 korisnika dovoljno je ponovno generirati poslužiteljski certifikat prema odgovarajućim koracima.

Obavijest o privatnosti - za matične ustanove

Obaveza svake matične ustanove - davatelja elektroničkih identiteta u sustavu AAI@EduHr je informirati korisnike o obradi njihovih osobnih podataka. Da bismo ustanovama olakšali informiranje korisnika, priredili smo predložak obavijesti o privatnosti

Kako objaviti obavijest?

Obavijest možete objaviti na web stranicama ustanove i na nju skrenuti pažnju korisnicima prilikom otvaranja e-identiteta.