Autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj
  • Hrvatski
  • English

Kako promijeniti zaporku u sustavu AAI@EduHr?

Zaporku možete promijeniti na dva načina. Prvi je pomoću sučelja za promjenu zaporke na adresi:

https://login.aaiedu.hr/promjenazaporke

sucelje za promjenu zaporke

VAŽNO: zbog posebnosti sustava skole.hr korisnici iz domene skole.hr zaporku ne mogu promijeniti kroz središnje sučelje za promjenu zaporke. Oni zaporku mijenjaju kroz sučelje na adresi https://lozinka.skole.hr/

Drugi način opisan je u sljedećim koracima:

  1. Na stranici Popis matičnih ustanova u sustavu AAI@EduHr pronađite svoju matičnu ustanovu i u stupcu LDAP domena (lijevo od imena ustanove) kliknite na njenu domenu.
     
  2. Nakon toga bit ćete preusmjereni na web sučelje za ažuriranje podataka u LDAP imeniku. Kliknite na poveznicu AŽURIRANJE PODATAKA (za korisnike) i prijavite se sa svojom korisničkom oznakom i trenutnom zaporkom u sustavu AAI@EduHr.
     
  3. Nakon uspješne prijave kliknite na gumb Promjena zaporke.
Ako ste zaboravili zaporku ili iz bilo kojeg drugog razloga ne možete pristupiti web sučelju za promjenu zaporke, u tablici na stranici Popis matičnih ustanova u sustavu AAI@EduHr pronađite svoju matičnu ustanovu te u stupcu Kontakt-osobe kliknite na popis kontakata za vašu ustanovu. Prikazat će vam se opširnije informacije (elektronička adresa, broj telefona...) o tome gdje se i kome možete obratiti za postavljanje nove zaporke.