Autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj
  • Hrvatski
  • English

Aktualno

Provjera usklađenosti (certificiranje) usluga u sustavu AAI@EduHr s normama AAI@EduHr

čet, 1.12.2016. - 14:31

U tijeku je redovita godišnja provjera usklađenosti (certificiranje) usluga u sustava AAI@EduHr s normama AAI@EduHr. Certificiranje usluga u sustavu AAI@EduHr provodit ćemo u vremenu od 1. do 31. prosinca 2016. Od 1. do 10. prosinca 2016. provodit ćemo početnu provjeru usklađenosti usluga u sustavu AAI@EduHr s normama AAI@EduHr. Nakon provedene provjere svi vlasnici usluga koje ne ispunjavaju sve obavezne norme certificiranja bit će obaviješteni kako da isprave nepravilnosti i postignu prolaznost u certificiranju usluga u sustavu AAI@EduHr za 2016.

VAŽNO: Provjera ispravnosti certifikata AOSI web servisa

uto, 18.10.2016. - 15:07

Od 15. studenog 2016. središnji servisi sustava AAI@EduHr će provjeravati ispravnost certifikata AOSI web servisa, te će komunicirati isključivo s onim AOSI web servisom koji se predstavi ispravnim certifikatom. Od tog datuma na dalje korisnici s ustanova čiji AOSI web servis nema ispravan certifikat neće se moći autenticirati putem SSO servisa sustava AAI@EduHr.

Zamjena certifikata za usluge i web-aplikacije do 4.3.2016.

pet, 19.2.2016. - 13:43

Važna obavijest:

Certifikat kojeg web-aplikacije i usluge koriste za komunikaciju sa SSO servisom pri autentikaciji korisnika putem sustava AAI@EduHr istječe 5. ožujka. Drugim riječima, autentikacija korisnika putem AAI@EduHr u navedenim aplikacijama i uslugama sa starim certifikatom nakon tog datuma neće biti moguća.

Ovo zahvaća sve aplikacije koje za autentikaciju korisnika koriste SSO sustava AAI@EduHr:

Pages

Subscribe to Front page feed