naslovnica
aktualno
 
schema.aaiedu.hr
www.eduroam.hr
pks.aaiedu.hr
developer.aaiedu.hr
 
 
 
 
 

 

Certificiranje (provjera usklađenosti)

Osnovnu dokumentaciju o sustavu provjere usklađenosti (certificiranja) matičnih ustanova i davatelja usluga s normama AAI@EduHr možete pročitati ovdje.


Certificiranje matičnih ustanova za 2015. godinu

Službeno certificiranje (provjera usklađenosti) matičnih ustanova za 2015. godinu provodimo u vremenu od 18. svibnja do 5. srpnja 2015. godine.

Posebna pravila vezana uz ovo certificiranje dostupna su ovdje.

Za provedbu certificiranja matičnih ustanova koriste se:

 • web sustav koji omogućuje samoprovjeru matičnih ustanova i uvid u razinu usklađenosti (dostupan samo ovlaštenim osobama ustanova);
 • odgovarajući AOSI plugin (libcertify-aosi-aai).

  Ovaj AOSI plugin je novost u postupku certificiranja. Zamjenjuje dosadašnji program za analizu sadržaja imenika. Za sistemce / administratore imenika ustanove on pojednostavljuje postupak certificiranja jer više nije potrebno pokretati program za analizu sadržaja imenika, te slati njegov izvještaj, već samo instalirati plugin. Koordinator AAI@EduHr sustava (Srce) će sa svojih središnjih poslužitelja pozivati plugin i na taj način prikupiti (agregirane) podatke potrebne za provjeru usklađenosti sadržaja imenika s normama certificiranja.

  AOSI plugin instalira se naredbom:

  # apt-get install libcertify-aosi-aai

  Želite li vidjeti izvještaj programa za analizu imenika da biste znali stanje svog imenika, te mogli popraviti eventualne nepravilnosti, program možete pokrenuti i sami naredbom:

  # /usr/lib/aosi/Plugins/certify.pl

  Detaljan ispis svih pronađenih problema / neusklađenosti u imeniku možete vidjeti pokrenete li program s parametrom -d.

  # /usr/lib/aosi/Plugins/certify.pl -d

  Popis svih parametara s kojima je moguće pokrenuti program dobit ćete pokrenete li program s parametrom -h.

  # /usr/lib/aosi/Plugins/certify.pl -h

Provedena certificiranja

Certificiranje matičnih ustanova

 • Konačni rezultati certificiranja matičnih ustanova za 2014. godinu dostupni su ovdje. Certificiranje je provedeno u vremenu od 19. svibnja do 13. srpnja 2014. godine. Dopunsko certificiranje (samo) za ustanove koje nisu uspjele ostvariti dovoljnu razinu usklađenosti u prvom roku obavljeno je u vremenu od 1. do 30. rujna 2014. godine. Posebna pravila vezana uz certificiranje matičnih ustanova za 2014. godinu dostupna su ovdje.
 • Konačni rezultati certificiranja matičnih ustanova za 2013. godinu dostupni su ovdje. Certificiranje je provedeno u vremenu od 6. svibnja do 7. srpnja 2013. godine. Dopunsko certificiranje (samo) za ustanove koje nisu uspjele ostvariti dovoljnu razinu usklađenosti u prvom roku obavljeno je u vremenu od 1. do 30. rujna 2013. godine. Posebna pravila vezana uz certificiranje matičnih ustanova za 2013. godinu dostupna su ovdje.
 • Konačni rezultati certificiranja matičnih ustanova za 2012. godinu dostupni su ovdje. Certificiranje je provedeno u vremenu od 15. svibnja do 9. srpnja 2012. godine. Dopunsko certificiranje (samo) za ustanove koje nisu uspjele ostvariti dovoljnu razinu usklađenosti u prvom roku obavljeno je u vremenu od 1. do 30. rujna 2012. godine. Posebna pravila vezana uz certificiranje matičnih ustanova za 2012. godinu dostupna su ovdje.
 • Konačni rezultati certificiranja matičnih ustanova za 2011. godinu dostupni su ovdje. Certificiranje je provedeno u vremenu od 1. ožujka do 18. travnja 2011. godine. Dopunsko certificiranje (samo) za ustanove koje nisu uspjele ostvariti dovoljnu razinu usklađenosti u prvom roku obavljeno je u vremenu od 2. svibnja 2011. godine do 8. srpnja 2011. godine. Certificiranje je provedeno prema pravilima koja možete pročitati ovdje.

Certificiranje usluga

 • Konačni rezultati certificiranja usluga za 2014. godinu dostupni su ovdje.
  Certificiranje je provedeno u vremenu od 15. prosinca 2014. godine do 31. siječnja 2014. Posebna pravila vezana uz certificiranje usluga za 2014. godinu dostupna su ovdje.
 • Konačni rezultati certificiranja usluga za 2013. godinu dostupni su ovdje.
  Certificiranje je provedeno u vremenu od 2. do 31. prosinca 2013. godine. Dopunsko certificiranje za usluge koje nisu ispunile uvjete u osnovnom roku provedeno je u vremenu od 1. do 31. siječnja 2014. godine. Posebna pravila vezana uz certificiranje usluga za 2013. godinu dostupna su ovdje.
 • Konačni rezultati certificiranja usluga za 2012. godinu dostupni su ovdje.
  Certificiranje je provedeno u vremenu od 15. studenog do 31. prosinca 2012. godine. Dopunsko certificiranje za usluge koje nisu ispunile uvjete u osnovnom roku provedeno je u vremenu od 1. do 31. siječnja 2013. godine. Posebna pravila vezana uz certificiranje usluga za 2012. godinu dostupna su ovdje.

AA(A) problem

Što je AAI@EduHr?

Programska podrška

Dokumenti

Projekt AAI@EduHr

Reference

Rječnik pojmova

Često postavljana pitanjaSastavnice

Status AAI@EduHr

Statistike

Registar resursa

Certificiranje