naslovnica
aktualno
 
schema.aaiedu.hr
www.eduroam.hr
pks.aaiedu.hr
developer.aaiedu.hr
 
 
 
 
 

 

Certificiranje (provjera usklađenosti)

Osnovnu dokumentaciju o sustavu provjere usklađenosti (certificiranja) matičnih ustanova i davatelja usluga s normama AAI@EduHr možete pročitati ovdje.


Certificiranje matičnih ustanova za 2015. godinu

Službeno certificiranje (provjera usklađenosti) matičnih ustanova za 2015. godinu provedeno je u vremenu od 18. svibnja do 12. srpnja 2015. godine.

Dopunsko certificiranje (samo) za ustanove koje nisu uspjele ostvariti dovoljnu razinu usklađenosti u prvom roku provodimo od 1. do 30. rujna 2015. godine.

Posebna pravila vezana uz ovo certificiranje dostupna su ovdje.

Trenutni, privremeni rezultati certificiranja dostupni su ovdje.

Za provedbu certificiranja matičnih ustanova koriste se:

 • web sustav koji omogućuje samoprovjeru matičnih ustanova i uvid u razinu usklađenosti (dostupan samo ovlaštenim osobama ustanova);
 • odgovarajući AOSI plugin (libcertify-aosi-aai).

  Ovaj AOSI plugin je novost u postupku certificiranja. Zamjenjuje dosadašnji program za analizu sadržaja imenika. Za sistemce / administratore imenika ustanove on pojednostavljuje postupak certificiranja jer više nije potrebno pokretati program za analizu sadržaja imenika, te slati njegov izvještaj, već samo instalirati plugin. Koordinator AAI@EduHr sustava (Srce) će sa svojih središnjih poslužitelja pozivati plugin i na taj način prikupiti (agregirane) podatke potrebne za provjeru usklađenosti sadržaja imenika s normama certificiranja.

  AOSI plugin instalira se naredbom:

  # apt-get install libcertify-aosi-aai

  Želite li vidjeti izvještaj programa za analizu imenika da biste znali stanje svog imenika, te mogli popraviti eventualne nepravilnosti, program možete pokrenuti i sami naredbom:

  # /usr/lib/aosi/Plugins/certify.pl

  Detaljan ispis svih pronađenih problema / neusklađenosti u imeniku možete vidjeti pokrenete li program s parametrom -d.

  # /usr/lib/aosi/Plugins/certify.pl -d

  Popis svih parametara s kojima je moguće pokrenuti program dobit ćete pokrenete li program s parametrom -h.

  # /usr/lib/aosi/Plugins/certify.pl -h

Provedena certificiranja

Certificiranje matičnih ustanova

 • Konačni rezultati certificiranja matičnih ustanova za 2014. godinu dostupni su ovdje. Certificiranje je provedeno u vremenu od 19. svibnja do 13. srpnja 2014. godine. Dopunsko certificiranje (samo) za ustanove koje nisu uspjele ostvariti dovoljnu razinu usklađenosti u prvom roku obavljeno je u vremenu od 1. do 30. rujna 2014. godine. Posebna pravila vezana uz certificiranje matičnih ustanova za 2014. godinu dostupna su ovdje.
 • Konačni rezultati certificiranja matičnih ustanova za 2013. godinu dostupni su ovdje. Certificiranje je provedeno u vremenu od 6. svibnja do 7. srpnja 2013. godine. Dopunsko certificiranje (samo) za ustanove koje nisu uspjele ostvariti dovoljnu razinu usklađenosti u prvom roku obavljeno je u vremenu od 1. do 30. rujna 2013. godine. Posebna pravila vezana uz certificiranje matičnih ustanova za 2013. godinu dostupna su ovdje.
 • Konačni rezultati certificiranja matičnih ustanova za 2012. godinu dostupni su ovdje. Certificiranje je provedeno u vremenu od 15. svibnja do 9. srpnja 2012. godine. Dopunsko certificiranje (samo) za ustanove koje nisu uspjele ostvariti dovoljnu razinu usklađenosti u prvom roku obavljeno je u vremenu od 1. do 30. rujna 2012. godine. Posebna pravila vezana uz certificiranje matičnih ustanova za 2012. godinu dostupna su ovdje.
 • Konačni rezultati certificiranja matičnih ustanova za 2011. godinu dostupni su ovdje. Certificiranje je provedeno u vremenu od 1. ožujka do 18. travnja 2011. godine. Dopunsko certificiranje (samo) za ustanove koje nisu uspjele ostvariti dovoljnu razinu usklađenosti u prvom roku obavljeno je u vremenu od 2. svibnja 2011. godine do 8. srpnja 2011. godine. Certificiranje je provedeno prema pravilima koja možete pročitati ovdje.

Certificiranje usluga

 • Konačni rezultati certificiranja usluga za 2014. godinu dostupni su ovdje.
  Certificiranje je provedeno u vremenu od 15. prosinca 2014. godine do 31. siječnja 2014. Posebna pravila vezana uz certificiranje usluga za 2014. godinu dostupna su ovdje.
 • Konačni rezultati certificiranja usluga za 2013. godinu dostupni su ovdje.
  Certificiranje je provedeno u vremenu od 2. do 31. prosinca 2013. godine. Dopunsko certificiranje za usluge koje nisu ispunile uvjete u osnovnom roku provedeno je u vremenu od 1. do 31. siječnja 2014. godine. Posebna pravila vezana uz certificiranje usluga za 2013. godinu dostupna su ovdje.
 • Konačni rezultati certificiranja usluga za 2012. godinu dostupni su ovdje.
  Certificiranje je provedeno u vremenu od 15. studenog do 31. prosinca 2012. godine. Dopunsko certificiranje za usluge koje nisu ispunile uvjete u osnovnom roku provedeno je u vremenu od 1. do 31. siječnja 2013. godine. Posebna pravila vezana uz certificiranje usluga za 2012. godinu dostupna su ovdje.

AA(A) problem

Što je AAI@EduHr?

Programska podrška

Dokumenti

Projekt AAI@EduHr

Reference

Rječnik pojmova

Često postavljana pitanjaSastavnice

Status AAI@EduHr

Statistike

Registar resursa

Certificiranje