Autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj
  • Hrvatski
  • English

Zamjena certifikata za .NET aplikacije 16. 2. 2016.

pon, 15.2.2016. - 12:42

Važna obavijest:

Certifikat koji se koristi za validaciju autentikacijskih odgovora SSO servisa za .NET aplikacije (aplikacije koje koriste OIOSAML.NET autentikacijski modul) istječe 5. ožujka pa ćemo stoga u utorak, 16. veljače 2016. u 7:00 sati postojeći certifikat zamijeniti novim.

Sukladno tome, promijenit će se i SAML metapodaci SSO servisa i u konfiguraciju svake aplikacije koja koristi OIOSAML.NET autentikacijski modul bit će potrebno učitati nove metapodatke prema uputama u koraku 10. u odjeljku Procedura za implementaciju OIOSAML autentikacijskog modula.

Metapodaci s novim certifikatom bit će od 16. veljače od 7:00 sati dostupni na istoj adresi na kojoj su trenutno dostupni metapodaci koji sadrže stari certifikat:

     https://login.aaiedu.hr/ms/saml2/idp/metadata.php


U međuvremenu, za provjeru hoće li vam autentikacija raditi s novim certifikatom možete koristiti paralelnu instancu SSO servisa za .NET aplikacije čiji metapodaci su dostupni na adresi:

     https://login.aaiedu.hr/mstest/saml2/idp/metadata.php
 

Za sve dodatne informacije i eventualna pitanja možete nas kontaktirati slanjem elektroničke pošte na adresu aai@srce.hr.