Autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj
  • Hrvatski
  • English

Kako u web sučelju za administraciju imenika omogućiti pretraživanje po OIB-u?

Web sučelje za administraciju imenika (AOSI web sučelje) omogućuje da se atributi po kojima je moguće pretraživati imenik prilagode potrebama pojedine ustanove. U konfiguracijskoj datoteci web sučelja na stazi:

/etc/aosi-www/config.php

može se promijeniti popis atributa po kojima je moguće pretraživati imenik.
Popis atributa po kojima je moguće pretraživati definiran je poljem koje počinje u liniji 48 konfiguracijske datoteke. U njemu se podešavaju atributi po kojima je moguće pretraživati s uvjetima =, <= i >=.

$simple_filter_fields=array(
'equal'=>array('uid', 'hrEduPersonUniqueNumber', 'hrEduPersonPrimaryAffiliation', 'givenName', 'sn', 'hrEduPersonRole'),
'less_or_equal'=>array('hrEduPersonExpireDate'),
'greater_or_equal'=>array('hrEduPersonExpireDate')
);

Ako želite omogućiti pretraživanje po OIB-u (vrijednosti atributa hrEduPersonOIB), liniju 49 trebate preurediti tako da na popis atributa po kojima je moguće pretraživati sa operatorom 'equal' dodate atribut hrEduPersonOIB. Linija 49 trebala bi izgledati ovako:

'equal'=>array('uid', 'hrEduPersonUniqueNumber', 'hrEduPersonOIB', 'hrEduPersonPrimaryAffiliation', 'givenName', 'sn', 'hrEduPersonRole'),

Nakon uređivanja ne zaboravite snimiti datoteku. Obzirom da se radi o konfiguracijskoj datoteci, da biste je uredili, morate imati root ovlasti.

Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja ili nejasnoća, kontaktirajte nas elektroničkom poštom na aai@srce.hr