Autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj
  • Hrvatski
  • English

Prilagođene aplikacije i servisi

G Suite (Google Apps) for Education

Ustanovama koje koriste G Suite (nekadašnji Google Apps) for Education Google omogućuje Single Sign-On autentikaciju uporabom SAML protokola koji je podržan i od strane AAI@EduHr sustava. Stoga je prilikom pristupanja pojedinim Google web aplikacijama moguća autentikacija korisnika uporabom njihovih AAI@EduHr elektroničkih identiteta.

Microsoft Office 365

Microsoft Office 365 je skup usluga koje se nalaze u oblaku i pružaju mnoštvo funkcionalnosti, omogućavaju zajednički rad te 1 TB prostora za pohranu dokumenata. Ministarstvo znanosti i obrazovanja omogućilo je besplatno korištenje usluge MS Office 365 javnim visokim učilištima i javnim znanstvenim institutima u Hrvatskoj, a Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce) je izradio programsku podršku za jednostavan pristup usluzi uporabom AAI@EduHr elektroničkog identiteta.

WordPress

Da bi se davateljima usluga olakšala implementacija AAI@EduHr autentikacije u sustavu WordPress, razvijen je poseban dodatak (engl. plugin) pod nazivom WP AAI@EduHr Auth

Moodle

Preduvjet za instalaciju dodatka za autentikaciju korisnika Moodle-a posredstvom sustava AAI@EduHr je da je na poslužitelju instaliran i podešen simpleSAMLphp.

phpBB3 forum

Ovaj plugin omogućava korisnicima phpBB3 foruma Single Sign-On autentikaciju uporabom SAML protokola. Obzirom da je taj protokol podržan i od strane AAI@EduHr sustava, on omogućava korisnicima da se autenticiraju koristeći svoju AAI@EduHr korisničku oznaku i lozinku.