Autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj
  • Hrvatski
  • English

Autentikacija putem sustava AAI@EduHr u programskom jeziku Django-Python

Osnovni preduvjet za implementaciju AAI@EduHr Single Sign-On (SSO) autentikacije u Django projektu je instalacija i konfiguracija paketa djangosaml2 koja se može obaviti prateći detaljne upute na stranici https://bitbucket.org/lgs/djangosaml2

Upute za implementaciju AAI@EduHr autentikacijskog modula u programskom jeziku Django možete pronaći na vanjskim GitHub stranicama...

 

Važno ! - Zamjena certifikata do 5. 3. 2016.

Certifikat koji se koristi za validaciju autentikacijskih odgovora SSO servisa istječe 5. ožujka pa je stoga potrebno na vrijeme izvršiti njegovu zamjenu na strani aplikacija koje koriste SSO servis.

Zamjena se obavlja tako da se dohvate metapodaci s novim certifikatom i učitaju u konfiguraciju autentikacijskog modula aplikacije. Navedeni novi metapodaci nalaze se na adresi:

https://login.aaiedu.hr/sso/idp.xml

Nakon učitavanja novih metapodataka, prijave bi trebale uredno raditi, no u slučaju poteškoća preporučuje se restart poslužitelja.

Za eventualne potrebe testiranja, cijelo će vrijeme uz instancu SSO servisa s novim certifikatom u paraleli biti dostupna i instanca sa starim certfikatom, no važno je naglasiti da je krajnji rok za zamjenu metapodataka 04.03.2016., nakon kojeg će instanca sa starim certifikatom biti ugašena i prijave putem nje više neće biti moguće.

Za sve dodatne informacije i eventualna pitanja možete nas kontaktirati slanjem elektroničke pošte na adresu aai@srce.hr.